Steun ons


Maak het verschil

Heb je ooit iets voor dieren willen doen? Je inzetten voor hun welzijn, hun gezondheid of de manier hoe dieren met een bijzondere aandoening wordt geholpen? 

Steun dan Vrienden Diergeneeskunde en maak nu het verschil voor dieren. Dit kan op de manier die het beste bij jou past: 

 

Steun een van onze projecten via crowdfunding

 1. Ga naar de projecten pagina en kies jouw favoriete project. Klik op de "Doneer nu" button.
 2. Kun je niet kiezen? Geen probleem! Word dan vriend van ons allemaal. Ga naar onze begin pagina, en kies een bedrag. Of klik gewoon hier.
 3. Vul in met welk bedrag je het verschil wilt maken (dat kan al vanaf €5) of kies een van de meest gekozen bedragen. 
 4. Kies de manier waarop je wilt betalen. 
 5. Vul je naam en e-mail adres in en blijf op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen en ontdekkingen rondom jouw project.*

 

Steun Vrienden Diergeneeskunde met een eenmalige donatie

 1. Kun je niet kiezen? Geen probleem! Word dan vriend van ons allemaal. Ga naar onze begin pagina, en kies een bedrag. Of klik gewoon hier.
 2. Vul in met welk bedrag je het verschil wilt maken (dat kan al vanaf €5) of kies een van de meest gekozen bedragen. 
 3. Kies de manier waarop je wilt betalen. 
 4. Vul je naam en e-mail adres in en blijf op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen en ontdekkingen rondom Vrienden Diergeneeskunde.*

 

Direct overmaken?

 1. Wil je jouw bijdrage liever direct overmaken? Dat kan met de gegevens hieronder. 

  Bank: ABN-AMRO MeesPierson

  Rekeningnummer: NL 40 ABNA 0428 040 470

  BIC nummer: ABNANL2A

  t.n.v. Stichting Utrechts Universiteitsfonds

  o.v.v. Fonds Vrienden Diergeneeskunde 

 2. Let op: Wil je dat jouw bijdrage terecht komt bij een specifiek project? Verwijs dan in de omschrijving naar het project (een afkorting is voldoende).

 

Bijdragen met extra voordeel 

Denk je erover na om Vrienden Diergeneeskunde voor een langere periode te steunen? Dan is het voordelig om een periodieke of zogenaamde lijfrenteschenking te doen. Een lijfrenteschenking is een schenking voor langere tijd. Als je een schenking doet voor een periode van tenminste vijf jaar, dan is het bedrag volledig voor de belasting aftrekbaar. Voor periodieke giften geldt dus geen drempelinkomen of maximaal aftrekbaar bedrag. Afhankelijk van jouw inkomen ontvang je tot 52 procent van het gedoneerde bedrag terug. Voor hetzelfde bedrag kun je dus meer geven.

Een lijfrenteschenking moet worden vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst met de instelling die je steunt.  Sinds 1 januari 2014 is hiervoor geen notariële akte meer nodig. Je kunt zelf het formulier periodieke schenking invullen, ondertekenen en naar ons opsturen. Het adres staat onder aan het formulier. Download het formulier periodieke schenking en de bijbehorende toelichting. Zie voor meer informatie de website van de Belastingdienst.

Belangrijk: Vrienden Diergeneeskunde is ondergebracht bij de Stichting Utrechts Universiteitsfonds. Een schenkingsovereenkomst sluit je dus ook af met het Utrechts Universiteitsfonds. Jouw schenking komt wel volledig ten goede aan Vrienden Diergeneeskunde, mits je dit aangeeft op het formulier onder punt 1b "Naam van de begunstigde: Utrechts Universiteitsfonds Vrienden Diergeneeskunde".

 

Nalaten

Wil je ook in de toekomst het verschil blijven maken voor dieren? Dan kun je Vrienden Diergeneeskunde opnemen in jouw testament. Jouw testament wordt opgemaakt bij een notaris, en je bepaalt zelf wat er met jouw erfenis gebeurt. 

Wanneer je nalaat aan Vrienden Diergeneeskunde komt jouw nalatenschap volledig ten goede aan dit doel. Dit kan op verschillende manieren:

Legaat

Een legaat betekent dat je een vast bedrag of een bepaald goed (huis, grond) nalaat.

Erfstelling

Een erfstelling betekent dat een deel (percentage) van jouw nalatenschap bestemd is voor het goede doel Vrienden Diergeneeskunde. 

Wij informeren je graag vrijblijvend over hoe je een nalatenschap aan Vrienden Diergeneeskunde kunt realiseren. Neem hiervoor contact op met het hoofd fondsenwerving dr. Inga Wolframm via telefoon nummer +31 30 253 7508 of email: i.wolframm@uu.nl.

Als ANBI-instelling zijn wij trouwens vrijgesteld van successierechten. 

 

Onze garantie

 1. Jouw bijdrage gaat naar het door jou gekozen project.
 2. Jouw gegevens zijn veilig. Wij zullen ze nooit delen met derden. 
 3. Wij zullen zuinig zijn op je tijd, en je niet gaan 'spammen' met e-mails.

 

Fiscale voordelen

Vrienden Diergeneeskunde is onderdeel van het Utrechts Universiteitsfonds (U-fonds), is daarmee erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en daardoor vrijgesteld van schenk- en erfbelasting (RSIN/fiscaal nummer 26.10.577). Dat betekent dat jouw bijdrage volledig ten goede komt aan het doel waaraan je geeft.

Wist je trouwens dat je voor jouw bijdrage mogelijk aftrek kunt krijgen in jouw jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting? Voor meer informatie kijk hier

Heb je een onderneming? Kijk dan hier.

Heb je verder nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.