We are Friends of VetMed

 

You want your animals to be healthy. And so do we!

That’s why we support scientific research, and innovative approaches towards (veterinary) patient care that protect and improve the health and welfare of animals and humans.

Your gift makes it happen. Today. Tomorrow. Together.

 

Go to our general donations page or support a specific project

Let’s make a difference. Let’s get all our ducks in a row.

 

 

Read more Read less

Veulenbrigadier (2020) Frédérique Schless wint BEVA Award voor nieuw model voor prognose zieke veulens

11-05-2022 | 11:34

Frédérique Schless was Veulenbrigadier in 2020 en heeft de BEVA Award gewonnen tijdens het Voorjaarsdagen NEXT Congres in Amsterdam. Haar presentatie ging over haar onderzoek en een model dat zij heeft ontwikkeld om de prognose van zieke veulens beter in te kunnen schatten. 


Naast intensieve zorg voor ernstig zieke veulens in de kliniek doet het team van de Veulenbrigade ook wetenschappelijk onderzoek. Masterstudent en Veulenbrigadier (in 2020) Frédérique Schless presenteerde tijdens het Voorjaarsdagen NEXT Congres de bevindingen van haar onderzoek naar een nieuw model om de prognose van zieke veulens beter in te kunnen inschatten. Een geweldig en nuttig doel voor de dierenarts-specialisten én voor de veulens en hun eigenaren die in de kliniek komen. Ze deed dit zo goed dat ze hiermee de BEVA Award heeft gewonnen. Een geweldige prestatie! Frédérique zal in september haar bevindingen presenteren aan een internationaal publiek op het grootste paardencongres in Europa: de BEVA (Liverpool, UK).


Jong leven is heel bijzonder, maar ook bijzonder kwetsbaar. Steun het jonge leven, steun de Veulenbrigade! 

Read more | View all