Over ons


De beste zorg voor onze dieren

Onze dieren verdienen de beste zorg. Zorg als het gaat om hun gezondheid, hun welzijn en specialistische patiëntenzorg. In Nederland zijn we hier al best goed in, maar het kan altijd beter. Dat is dan ook de reden waarom wij als faculteit Diergeneeskunde vernieuwend onderzoek doen. Want onderzoek betekent het opdoen van nieuwe kennis, die wij vervolgens kunnen delen met iedereen. 

Als enige faculteit Diergeneeskunde in Nederland is dit onze verantwoordelijkheid, en die nemen wij zeer serieus. 

Waarom Vrienden Diergeneeskunde? 

De overheid en andere wetenschappelijke instellingen geven jaarlijks veel geld uit aan onderzoek om vragen te kunnen beantwoorden over onderwerpen zoals gezondheid, milieu, technologie - en natuurlijk ook aan dieren. Er blijven echter altijd vragen over betreffende dierenwelzijn, dierengezondheid of gespecialiseerde patiëntenzorg, waarop heel veel mensen graag een antwoord zouden willen hebben. 

Wij vinden dat deze mensen - net als onze dieren - een antwoord verdienen. Sterker nog, wij denken dat mensen (of organisaties, of bedrijven, of vermogensfondsen) de kans moeten krijgen om zich in te zetten voor een voor hun bijzonder belangrijke vraag. Daarom hebben wij, de faculteit Diergeneeskunde Universiteit Utrecht, het goede doelen fonds Vrienden Diergeneeskunde opgericht.

Maak het verschil

Vrienden Diergeneeskunde maakt het mogelijk dat jij zelf een - het - wezenlijk verschil kunt maken voor dieren. Jij kunt namelijk bijdragen aan het onderzoeksproject (of projecten) die jij belangrijk vindt. En omdat Vrienden Diergeneeskunde onderdeel is van de faculteit Diergeneeskunde UU, gaat 100% van jouw bijdrage rechtstreeks naar het door jou gekozen project (i.p.v. dat een deel wordt opgeslokt door administratieve kosten). 

Dat maakt nou écht het verschil. Voor de onderzoekers, docenten en dierenartsen die op zoek gaan naar antwoorden. Maar vooral voor alle huisdieren, landbouwhuisdieren, wilde dieren of proefdieren.  

Wij zijn vrienden

Het uitzoeken van vragen, het opdoen van nieuwe kennis en het verspreiden hiervan is een zoektocht en een ontdekkingsreis. Heel vaak is het net een groot avontuur! 

Een dergelijk avontuur beleef je het liefst niet alleen, maar samen met je vrienden. Het liefst zien we jou als onze vriend. Want vrienden maken het verschil! 

Het Utrechts Universiteitsfonds

Het Fonds op Naam Vrienden Diergeneeskunde Universiteit Utrecht werd in maart 2016 opgericht om maatschappelijk relevante en algemeen nut beogende onderzoeks- en onderwijsprojecten binnen de thema’s diergezondheid, dierwelzijn en gespecialiseerde patiëntenzorg voor dieren mogelijk te maken. Vrienden Diergeneeskunde Universiteit Utrecht is onderdeel van de faculteit Diergeneeskunde en is ondergebracht bij het Utrechts Universiteitsfonds.

Het Utrechts Universiteitsfonds is door alumni in 1886 opgericht en daarmee het oudste Universiteitsfonds van Nederland. Het fonds is van oudsher de plek waar alumni, studenten en medewerkers samenkomen om zich sterk te maken voor een bloeiend Utrechts academisch klimaat. Het fonds steunt studentenactiviteiten en maakt bijzondere voorzieningen mogelijk voor wetenschap en onderwijs waar overheidsfinanciering niet in voorziet.

Fiscale voordelen

Het Utrechts Universiteitsfonds (en daardoor ook Vrienden Diergeneeskunde) is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en is daardoor vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Dat betekent dat jouw bijdrage volledig ten goede komt aan het doel waaraan je geeft.

Wist je trouwens dat je voor jouw bijdrage mogelijk aftrek kunt krijgen in jouw jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting? Voor meer informatie kijk hier

Heb je een onderneming? Kijk dan hier.

Heb je verder nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.