Vrienden Diergeneeskunde

 

Jij wilt dat dieren gezond zijn én blijven. Dat willen wij ook. 

Daarom zetten wij ons in voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek en innovatieve behandelingen die het welzijn en de gezondheid van dieren én mensen duurzaam verbeteren. 

Jouw bijdrage maakt het mogelijk!

  

Steun een van onze projecten of steun ons direct.   

Hoeveel kan je doen in je 'eendje'? Samen maken we hét verschil

                                                            

Lees meer Lees minder
Wij hebben samen al 3.363 km afgelegd
Bekijk alle
  Op 10 december 1821 ging de opleiding Diergeneeskunde van start in Nederland. In de aanloop naar dit 200 jarig jubileum organiseert de Diergeneeskundige Studenten Kring (D.S.K.) samen met Vrienden Diergeneeskunde  het Veterinair Vuur, een estafette langs dierenartsenprakijken in Nederland.   Vanaf 4 oktober komen dierenartsen en praktijkmedewerkers in beweging en geven het Veterinair Vuur door van praktijk naar praktijk. Op 10 december komt het Veterinair Vuur weer aan bij de faculteit, en gaat het jubileumjaar feestelijk van start.      Met het Veterinair Vuur delen wij onze passie voor het veterinaire vak met collega’s, studenten, de faculteit en de maatschappij. Van dierenarts naar dierenarts, van dierenartspraktijk naar dierenartspraktijk, samen met dierenartsen, paraveterinairen, dierverzorgers, kliniekmanagers en studenten diergeneeskunde, willen wij het veterinaire vuur door Nederland dragen. Naast het uitdragen van het belang van de diergeneeskunde voor dieren en mensen, halen wij met z'n allen geld op voor meer onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg waarmee wij de diergeneeskunde ook in de toekomst in beweging houden.   We hopen vurig dat zo veel mogelijk dierenartspraktijken meedoen! Meld je snel aan.          

Gezonde oudere Flatcoated Retrievers helpen mee aan onderzoek

15-09-2021 | 12:00

Kanker is een van de meest voorkomende doodsoorzaken bij de Flatcoated Retrievers. Sommige vormen van kanker komen helaas vaker dan normaal voor en de aandoening waar momenteel onderzoek naar wordt gedaan is Histiocytair Sarcoom (HS), ook wel bekend als Maligne Histiocytose (MH). Door het afnemen van bloedmonsters bij gezonde oudere honden kunnen we meer te weten komen over de aandoening. In de toekomst zal dit materiaal helpen om een DNA test te ontwikkelen om de ziekte in de Flatcoated Retriever populatie terug te dringen.

 

Afgelopen weekend was oncoloog Maurice Zandvliet samen met Stichting FICCA te gast bij de Kampioenschapsclubmatch van de Werkende Flatcoat Retriever Groep. Hier mocht hij bloed afnemen bij gezonde oudere honden, ten behoeve van dit project. Dankzij de medewerking van de honden en hun eigenaren is er nu meer materiaal beschikbaar dat kan worden ingezet tijdens dit belangrijke onderzoek.

 

Wij willen Stichting FICCA en natuurlijk de honden en hun eigenaren hier enorm voor bedanken! Samen in de strijd tegen kanker bij de Flatcoated Retriever!

 

Bekijk hier de actiepagina van Stichting Ficca.

Beeld: Stichting Ficca 

 
Lees meer | Bekijk alle