Normal 69f934d9ceb8e7780a4d91266c27422f09dc8923

Runbrandt rent tegen kanker bij dieren

02 November 2020 12:46

Sander Gabel, onder zijn volgers bekend als Runbrandt, zet zijn hardloopkunst in om geld op te halen voor kankeronderzoek bij dieren. Op vrijdag, 6 november vanaf 13.00 uur gaat hij een route van maar liefst 24 km afleggen in de vorm een – nog geheim – dier.

Op zijn actiepagina kun je op 6 november real-time Runbrandt volgen en zien hoe kilometer voor kilometer de route al hardlopend wordt onthult. Op deze actiepagina kun je Runbrandt ook steunen.

 

Kom in beweging

 

Sander is dit voorjaar bekend geworden met zijn hardlooproutes in de vorm van dieren. Voor hij op pad gaat, zoekt Sander precies uit hoe hij moet lopen om een dier te tekenen. Dan gaat hij hardlopen met de app Strava, die met lijnen op de kaart precies laat zien waar hij is geweest. 

Als gepassioneerde hondeneigenaar en dierenliefhebber zet hij zich in voor de campagne ‘Kilometer voor kilometer krijgen we kanker klein’ van Vrienden Diergeneeskunde, het goededoelenfonds van de faculteit Diergeneeskunde.

Sander heeft de route die hij gaat afleggen exclusief voor Vrienden Diergeneeskunde getekend en stelt deze na afloop beschikbaar op www.dierenroutes.nl

Op deze website krijgen mensen die de actie steunen, toegang tot wandel-, hardloop- of fietsroutes in de vorm van dieren of kunnen ze zelf routes maken.

 

Betere behandeling mogelijk maken

 

Inga Wolframm, Vrienden Diergeneeskunde: “Onderzoek kost geld en helaas komt onderzoek naar kanker bij dierpatiënten vaak niet in aanmerking voor subsidies. Samen met dierenliefhebbers willen wij meer onderzoek en betere behandelingen tegen kanker bij dieren mogelijk maken. We zijn ontzettend blij dat Sander ‘Runbrandt’ Gabel zich met een van zijn fantastische creaties ons hierin wil steunen en hopen samen met hem dat vele dierenliefhebbers zijn voorbeeld zullen volgen.”

 

De campagne wordt gesteund door Van Lanschot Healthcare, Prins Petfoods, Avonturia de Vogelkelder en Onori.

 Fotograaf: Seth Profet