Wie wij zijn


De beste zorg voor onze dieren

Onze dieren verdienen de beste zorg. Zorg als het gaat om hun gezondheid, hun welzijn en specialistische patiëntenzorg. In Nederland zijn we hier al best goed in, maar het kan altijd beter. Daarom werkt de faculteit Diergeneeskunde aan (onderzoeks)projecten om het welzijn, de gezondheid en de gespecialiseerd zorg van patiënten te verbeteren.  

Als enige faculteit Diergeneeskunde in Nederland is dit een verantwoordelijkheid die zij zeer serieus nemen. 

 

Waarom Vrienden Diergeneeskunde? 

Maar de collega's van de faculteit Diergeneeskunde kunnen dit niet alleen. Het Fonds op Naam Vrienden Diergeneeskunde is het goede doel van de faculteit Diergeneeskunde. Wij werven geld, creëren belangstelling en zorgen voor betrokkenheid voor het werk van de dierenartsen, onderzoekers en docenten van de faculteit Diergeneeskunde.  Samen met onze vrienden maken wij zo het verschil voor de dieren in Nederland en de rest van de wereld. 

Wil jij samen met ons het verschil maken? Dat kan heel makkelijk hier.

 

Belangrijk om te weten

Jouw donatie gaat rechtstreeks naar de projecten van de faculteit Diergeneeskunde. Wil je vooral een specifiek project steunen? Dan gaat jouw bijdrage ook naar dat project. 

Dat maakt nou écht het verschil! 

 

Vrienden Diergeneeskunde onderdeel van het U-fonds 

Het Fonds op Naam Vrienden Diergeneeskunde Universiteit Utrecht werd in maart 2016 opgericht om maatschappelijk relevante en algemeen nut beogende onderzoeks- en onderwijsprojecten binnen de thema’s diergezondheid, dierwelzijn en gespecialiseerde patiëntenzorg voor dieren mogelijk te maken. Vrienden Diergeneeskunde Universiteit Utrecht is hiermee onderdeel van de faculteit Diergeneeskunde en is ondergebracht bij het Utrechts Universiteitsfonds ("U-fonds").

Het Utrechts Universiteitsfonds is door alumni in 1886 opgericht en daarmee het oudste Universiteitsfonds van Nederland. Het fonds is van oudsher de plek waar alumni, studenten en medewerkers samenkomen om zich sterk te maken voor een bloeiend Utrechts academisch klimaat. Het fonds steunt studentenactiviteiten en maakt bijzondere voorzieningen mogelijk voor wetenschap en onderwijs waar overheidsfinanciering niet in voorziet.