Steun ons met een periodieke schenkingen


 

Bijdragen met extra voordeel 

Denk je erover na om Vrienden Diergeneeskunde voor een langere periode te steunen? Dan is het voordelig om een periodieke of zogenaamde lijfrenteschenking te doen. Een lijfrenteschenking is een schenking voor langere tijd. Als je een schenking doet voor een periode van tenminste vijf jaar, dan is het bedrag volledig voor de belasting aftrekbaar.

Voor periodieke giften geldt dus geen drempelinkomen of maximaal aftrekbaar bedrag. Afhankelijk van jouw inkomen ontvang je tot 52 procent van het gedoneerde bedrag terug. Voor hetzelfde bedrag kun je dus meer geven.

Een lijfrenteschenking moet worden vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst met de instelling die je steunt.  Sinds 1 januari 2014 is hiervoor geen notariële akte meer nodig. Je kunt zelf het formulier periodieke schenking invullen, ondertekenen en naar ons opsturen.

Het adres staat onder aan het formulier. Download het formulier periodieke schenking en de bijbehorende toelichting. Zie voor meer informatie de website van de Belastingdienst.

Wij informeren je graag vrijblijvend over hoe je een periodieke schenking aan Vrienden Diergeneeskunde kunt realiseren. 

Neem hiervoor contact op met

dr. Inga Wolframm 

Hoofd fondsenwerving

T +31 30 253 7508

E i.wolframm@uu.nl