PetTails - een online community voor diereigenaren

 

We zijn gek op onze huisdieren. Ze vormen een onmisbaar deel van ons leven en zijn onze steun en toeverlaat. Tijdens de acute crisis rondom Covid-19 en de landelijke lockdown werd dit duidelijker dan ooit. Op eens zaten we een groot deel van de dag thuis en de lijn tussen werk, privé en school vervaagde. Dat had veel invloed op ons, maar ook op onze dieren. 

Tegelijkertijd was er niets meer vanzelfsprekend, zelfs een bezoek aan de dierenarts veranderde in een uitdaging. De onzekerheid, en eenzaamheid nam steeds meer toe…

 

Maar ook voor de studenten Diergeneeskunde was dit een zware tijd. Geen regulier onderwijs, geen stages of praktijkonderwijs, en vooral ook geen contact met diereigenaren. Daarom heeft Vrienden Diergeneeskunde tijdens het hoogtepunt van de crisis het community platform PetTails opgericht.

 

Gedurende bijna drie maanden stonden de Master studenten Diergeneeskunde klaar voor (uiteenlopende) vragen van diereigenaren rondom het gedrag, de gezondheid en het welzijn van huisdieren, deelden ze kennis door het schrijven van kennisartikelen, het maken van kennisclips, en het organiseren van het online Vragenuurtje met specialisten van de faculteit Diergeneeskunde.

 

Het PetTails initiatief werd heel positief ontvangen door de diereigenaren, de studenten en de collega’s van de faculteit Diergeneeskunde. Nu dat het reguliere onderwijs weer is hervat, hebben wij PetTails tijdelijk stilgezet, maar gaan we de komende tijd samen met onze partners kijken hoe wij dit initiatief een plek kunnen geven in onze reguliere onderwijsactiviteiten.

 

Mocht je in de tussentijd meer willen over PetTails, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over de faculteit Diergeneeskunde, kijk op www.diergeneeskunde.nl.