Onze missie


 

Verbinding tussen de faculteit Diergeneeskunde en de maatschappij

Bij Vrienden Diergeneeskunde willen wij de verbinding leggen tussen de faculteit Diergeneeskunde Universiteit Utrecht en mensen, organisaties, bedrijven of instellingen met een hart voor - en belang bij - dieren. 

Wij gaan op zoek naar antwoorden op belangrijke en urgente vragen op gebied van diergezondheid, dierenwelzijn en gespecialiseerde gezondheidszorg voor dieren. Onze onderzoekers, dierenartsen en docenten van de faculteit Diergeneeskunde Universiteit Utrecht zijn allemaal experts in hun vak en hebben toegang tot de beste faciliteiten. Hierdoor zijn ze in staat om excellent onderzoek te doen, dat tegelijkertijd objectief en onafhankelijk is. 

Een betere toekomst voor dieren

Menig vraag waarop wij een antwoord willen hebben komt niet in aanmerking voor gelden vanuit de overheid of nationale wetenschappelijke organisaties. Juist daarom hebben wij Vrienden nodig.

Dierliefhebbers, dierenartsen, organisaties, bedrijven of vermogensfondsen, die zich samen met ons willen inzetten voor een betere toekomst voor dieren. Want samen staan wij sterk. Samen maken wij het verschil.

Samen zijn wij Vrienden Diergeneeskunde.